mandag 30. november 2009

Da kan vi pynte!

Og akkurat det har jeg jo gledet meg til lenge! Så nå har jeg endelig fått begynne å pynte litt her og der i huset mitt, og det blir jo så koselig! Jeg elsker julen!

Men først, så må jeg få si at jeg har blitt etterlyst her i dag, og det var utrolig koselig, og noe jeg satte veldig stor pris på! Og det var ei kjekke jente som jeg ikke visste at leser her inne en gang, men som jeg har kjent siden jeg var lita! Koselig, og tusen tusen takk!
Så kan jeg legge til at jeg har vært fraværende her pga sykdom, men skal prøve så godt jeg kan å holde tritt heretter, nå er det jo jul og alt!

Som sagt så elsker jeg julen. Tenkte jeg skulle prøve å vise litt jul fra huset mitt hver dag, eller i alle fall så ofte som jeg klarer!


Jeg har kjøpt en del ny julepynt i år, jeg måtte jo det når stuen er nyoppusset, ikke sant??! Men mye av det kommer fra små smarte butikker som ikke tar altfor mye penger av deg fordi det er ett spesielt merke av noe slag. Her er det hummer og kanari!


For eksempel hadde Indiska i Oslo små esker til 25 kr med noen søte stjerner i, det er jo kjempefint som dekorasjon i bunnen av ett fat! Julekuler fra EuroPris i fjor, hjerte, fat og God Jul-tag fra Frk Olsen i Arendal. (Forøvrig en helt strålende søt butikk rett utenfor jobben min! Adventstakefatet mitt kommer derfra, det skal du få se en annen dag :) ) Hele fatet her er dermed til under 200 kr :)

 

Siden jeg har kjøpt så mye ny julepynt, så ser jeg at det går MYE i hjerter her nå! Hjerter og julekuler. Tror jeg har kuler for tre trær nå, og det er kanskje litt voldsomt i en stue på 30m2. Så noen må ligge i kurver og bare være pene, noe jeg synes de er ganske flinke til uansett.



Nå er det 24 dager til jul. Tror aldri jeg blir så voksen at jeg ikke gleder meg til den dagen. Jeg håper inderlig at jeg aldri blir så voksen heller. Det er noe så inderlig magisk med julaften, fra man våkner, får julesokk, siste gave i kalenderen, Tre nøtter til Askepott og frokost under dyna foran tv, til og med med sjokolade på fatet!



Jeg husker så godt en jul hjemme på Vestlandet. Jeg satt i kirken ved siden av min bestevenninne gjennom alle år, vi sang julesanger og spilte på saksofonene våre sammen med resten av korpset. Det var mørkt ute, men når jeg såg ut vinduet såg jeg at det begynte å snø! Jeg ble så utrolig glad og fikk frysninger over hele meg! Noe så magisk!!
Da jeg kom ut av kirken en time senere, full av forventning, låg det ett flott sneteppe over landskapet! Noe så vakkert!
Derfor drømmer jeg alltid om hvit jul ;)


Til slutt tar jeg med min herlige julestjerne fra Indiska. Herlighet så glad jeg er i den butikken!

Ha en herlig førjulstid!

torsdag 19. november 2009

Memory Lane

Her har det vært mange innom i dag, så kjekt!
I dag ville jeg vise noen bilder jeg har funnet! Og de flotte bøkene som jeg viste ett bilde av i forrige innlegg.
Da jeg var hjemme i Bergen var jeg på besøk hos min gode farfar. Han har så mye rart i huset sitt, mye vakre gamle ting i skuffer og skap. Jeg fikk noen bøker og bilder med meg, det ene av min kjære farfar som jeg er så glad i. Jeg elsker det bildet! Det slår meg hver gang jeg ser på det at han var en usedvanlig pen mann, og jeg er veldig stolt av han, kapteinen! Vi har hatt mange flotte samtaler, og har veldig mange gode minner både fra da jeg var liten og stor.


Det lille bildet er jeg litt usikker på hvem er, men jeg tror det er min farmor da hun var liten. Ett nydelig bilde, som jeg såklart skal kopiere opp, jeg synes det er vakkert!

Jeg fant jo også bøker, og jeg elsker å se i gamle bøker, se på illustrasjonene, fontene, løsningene, fargene...
Det er så mye vakkert der ute, og jeg har ikke sett halvparten!!



Denne kua husker jeg at jeg synes var litt rar, egentlig. Herlighet, den var jo rød, liksom...
Lurer på om ikke jeg prøvde å tegne den også en gang i tiden.
Artig å se den igjen i alle fall!




Dette er innsiden på omslaget på en geografibok som min pappa hadde da han var liten. Jeg tror det må være det i alle fall, synes uansett det var utrolig artig med så mange avislogoer på innsiden der!




Jeg fikk jo da også min kjære mamma til å finne frem gamle bilder, og jeg var så heldig å få en del av henne. Både hun og min store helt, mormor, var utrolig vakre kvinner! Så stilige og flotte damer!



Bryllupsbildet er min mormor, bildet med vogn er mormor og mamma med lillebroren i vogn. Nede til høyre er min mamma, og oppe til høyre er småbilder fra hjembygden min, og vi kom vel frem til at det må være mormor og på sykkel er det søsteren hennes.

Nå må jeg bare finne en flott måte å vise disse bildene på, noen fine rammer eller noe. De er for fine til å stappes i ett album i alle fall!
Takk for at du ville se!

Ha en fin kveld! ;)
Ps! Det nærmer seg helg, og gitt om jeg gleder meg!

søndag 15. november 2009

Endelig ferdig, å lykke!

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg elsker det nye, gamle skapet mitt!
Denne fikk jeg av våre gode naboer, sammen med en sjenk i samme stil. De var lakket begge to, så de er pusset, grunnet og malt, og pusset litt på kantene. Jeg har jo lagt ut noen småbilder av dette før, men her er altså resultatet!



Og endelig skal det bli litt plass i kjøkkenskapet, for vinglassene mine tar stor plass!




Kurven i skapet kledde jeg inn i en panelgardin som jeg klippet til, også klippet ut en lang remse til å være "tau" til å knytte sulamitten sammen. Det ble faktisk kjempefint!
Jeg kan ikke sy... Dvs, jeg har symaskin, den liker meg ikke.




Gammelt og nytt i skjønn forening! Sengeteppe fra Ikea, panelgardin fra Kid (som brukes ved borddekking), og mammas gamle hekleduker og nuppeneller! Elsker fargene!



Her er ett sengeteppe jeg fikk av et fantastisk flott nabopar! De hadde det bare liggende, og fant det frem med det samme de hørte at jeg ønsket meg ett sånt et! De regnet det ut til å være rundt 25 år gammelt faktisk! Damen som hadde laget det var gammel da, og tenk hvor mye tid hun må ha brukt på det, det er kjempestort! Og det gjør seg godt i skapet mitt, men skal få komme på bordet som duk når jeg har kongen på besøk! (jepp, jeg elsker teppet)
Også har jeg lagt stearinlysene i en sånn der hamppose som det kom dekorasjoner i fra Ikea :)



Har jeg sagt at jeg gleder meg til jul? Fant ett utrolig greit stativ på Ikea, så nå har jeg fått tredd de nye Ikea-julekulene mine og de henger klar! (Kanskje litt tidlig, jeg vet!!)



Til slutt vil jeg bare vise en bunke med gamle bøker jeg fikk av min gode farfar! Disse bøkene husker jeg fra da jeg var liten, og det er utrolig kjekt å kunne ha de fremme i min egen stue! Synes de har så flotte farger, og de har virkelig inspirerende illustrasjoner!

Og ja, Magasindesignkonferansen synes jeg var veldig bra! Utrolig gøy å høre på designere fra det store utland, se hvordan de tenker og hva de har fått til! Det var mange ulike stiler, noen hadde vært i bransjen i 25 år, en var veldig ung AD på 27. Kan ikke si at jeg likte alt, men full respekt for alt arbeidet som legges i prosjektene uansett!!
Også må jeg si at det ER enklere å lage råe design når du har eget studio og Barack Obama kom innom for å ta bilde... Eller når du har superstjerner til å pryde sidene, eller produkter som er tatt i studio!
Misunnelig, nesj.... *nesen vokser*

Ha en riktig så flott søndagskveld, og en god start på uka!

tirsdag 10. november 2009

Lyseblå

I morgen drar jeg til Oslo på magasindesign-konferanse. Dvs, det er ikke før torsdag, men jeg gleder meg veldig. Har vært og sett litt på hvem som skal være der, og det ser utvilsomt veldig spennende ut!
Tenker at jeg kommer til å klø i fingrene etter å prøve ut ting når jeg sitter der!
Så tegneblokken må med!



Typisk det, når jeg sitter uten pc, at alle de beste idèene dukker opp, penn og papir er langt unna, og det eneste alternative er å skrive ned stikkord på mobilen som viser seg å være så kryptiske at jeg aldri mer kommer på det.. Så, nå skal jeg ha med både tegneblokk OG gule lapper!

 

Bildene her, er av sjenken min som snart er ferdig! Dvs, det er vel ett skap, men det er ikke så veldig høyt. Det er malt og pusset, men mangler litt lasurolje enda, og hyllene inni er ikke malt enda. Ikke skuffene heller..



Det er så kjipt når det er sånne småting som gjenstår, for da har jeg det med å bli utålmodig og legge det litt på vent i stedet for å bare bli ferdig. Nå hjalp det jo ikke på at jeg er tom for maling heller, da..
Inni skapet, på bakplaten, har jeg tapetsert. Jeg fant denne flotte tapeten på Fargerike, i restekurven til 50 kr! Flott for meg!



Vel, nå skal jeg bare se at jeg har pakket alt jeg trenger, så er det hopp til køys!
Ha en fin kveld/morgendag!
Skal ta med kamera til Osloen, kanskje de har noe å ta bilde av der? Hmm...

mandag 9. november 2009

Kuler og kurv

Jeg fikk tak i vannballonger, takket være en kollega som hadde noen liggende etter sommeren! De er jo da helt umulige å blåse opp, så jeg måtte til naboen å låne sykkelpumpen deres... Vel, det ble ett teamarbeid for meg og Snups, vi blåste opp ballonger, snurret tau på, og jeg tok tapetlim på. Når de tørket var det stas å sprekke ballongene inni! PANG!



Disse skal egentlig bli julekuler på treet, men så har jeg noen hvite dekorasjonspinner fra Ikea, og tenkte at det kanskje kunne være litt artig.



De står i en stor keramikkvase jeg fant i bruktbutikken en gang, og pynter nå trappeoppgangen vår.

Nesten som kjærlighet på pinne...



Var en liten tur innom Kid i dag, og de hadde noen flotte kurver til en billig penge. Og det er jo det jeg liker, når fine ting ikke koster så masse penger! Så nå har jeg endelig fått noe fint noe å ha veden i, og jeg lover at dette er maaaange steg opp fra den hullete Ikea-papir-posen :/



De siste dagene har det vært noen kommentarer her i bloggen min,
tusen takk for det! Det er kjekt å vite at noen er innom og ser, håper dere finner noe dere kan prøve selv!
Har laget en liten ticker også, kjekt å se at det er noen innom som ikke legger fra seg spor også ;)
Lurer du på noe, så spør!

Ha en fin kveld! ;)

onsdag 4. november 2009

Mørketid er lagetid

Og jeg gleder meg til jul!!
For første gang skal vi feire jul alene, vår lille familie. Vi bor så langt unna familiene våre, at det blir vanskelig å koordinere alt i år, så derfor blir vi hjemme. Og jeg kjenner at jeg gleder meg!
Ute snør det, årets første snø. Det pisker på takvinduene og vinder buldrer seg over taket.
Da tar vi frem litt duppeditter og lager litt duppedatter, og hva passer vel bedre enn litt julepynt?
I går skrev jeg om disse kremmerhusene jeg holdt på med, døm selv!





Jeg er så glad i hjerter, det er noe vakkert med dem. Mulig det er formen, men de kan lages på så mange måter, små, tynne, tykke... Vet ikke helt, men jeg vil i alle fall ha mange fremme til jul, og med papirleire så blir de annerledes og fine!



Stempel kan brukes til så mangt! Og med mammas gamle hekleduk kjevlet jeg flott mønster på!
(unnskyld mamma, men duken blir heeeelt ren og pen igjen, altså!!)



Og filthjerter stemplet med litt grå krusseduller ;)
Sånne skal jeg lage med Snups, de kan jo pyntes med både perler, bokstaver eller hva det nå måtte være!

tirsdag 3. november 2009

Ballong, papirtau og tapetlim






Og sånn blir det!
Dette var så lett å lage, så det skal jeg prøve sammen med Snups!
Disse ble ganske store, men går jo an å lage i alle størrelser. De så rart på meg på lekebutikken i dag da jeg kom inn gjennom stormen og spurte etter vannballonger..
Jeg har kjøpt isoporkremmerhus i dag, kledd med plastikk og tatt hvit papirtau på. I morgen er de tørket, så jeg gleder meg til å se resultatet, for blir det bra, så blir det mange kremmerhus til juletreet, kanskje med litt godterier i ;)
Disse kulene passer fint i en skål, hengende en plass eller bare plassert på en fin bok sånn som har gjort. Vet du om andre ting å lage eller å gjøre med sånne, så skriv en kommentar!
Ha en fin kveld ;)

mandag 2. november 2009

Lekebiler fra gammelt av

Å gå på besøk hos farfar er som å gå i en skattekiste. Han har så mye rart og flott, og
da Snups ville finne noe å leke med, kom vi over de gamle lekebilene vi lekte med da jeg var liten! Disse bilene fikk min onkel da han var liten, så de er nok rundt 40 år gamle!
Sjarmerende og utrolig stilige!





Ikke rart jeg ønsker meg en ordentlig Mini Morris!
I det minste så vil jeg mer enn gjerne ha de små i en liten utstilling i stuen min!
(og med den nye linsen var det utrolig gøy å ta bilder av bilene!)

Ferie og fri

I 10 dager har jeg og min lille store 5-åring vært på ferie hjemme på Vestlandet. Noen dager i Bergen, og en ukes tid på vakre Austrheim i Nordhordland. Når man ikke har vært hjemme på 8 mnd, så er det godt å ha med kamera og liksom la ting synke litt ekstra inn.



Det var så godt å treffe igjen mange gamle og gode venner, det er godt å kjenne på at gamle vennskap fortsatt er der, på tross av dårlig kontakt i hverdagen og at fraflytteren alltid føler seg velkommen hjem!
Takk for det!!



Det går liksom ikke an å være på Austrheim uten å ta en båttur. Siden jeg trenger bilder til en brosjyre, ble kameraet med på båttur. Og det er aldri mangel på motiver i skjærgården i vest!
Dessuten ble det en veldig koselig pappa-datter-tur, noe som ikke er hverdagskost for oss :)



Jeg elsker å se ut i havet, enten det er stille eller i opprør. Denne holmen har jeg sett på mange ganger, noen ganger skjult av skum og slag fra høye bølger, andre ganger som det eneste som viser skille mellom himmel og hav.



Takk for en utrolig fin ferie, til min søte Snups, og til familie og venner som gjorde det godt å være hjemme!
(Kjente at jeg ble nesten sentimental av dette! hihi ;) )