onsdag 21. oktober 2009

Høsten gjennom macrolinsen

Med lånt macrolinse åpnet en helt ny verden seg! Dette var så gøy, at jeg har bestilt meg egen linse som mest sannsynlig blir min på fredag! Hellaren så jeg gleder meg!! Så nå blir det nok mange bilder fra meg fremover!
Alle disse bildene er tatt i Flekkefjord, eller Austad som jeg nok vil bli rettet til om jeg ikke skriver det ;)
(Selv om det nok ikke er noen som vil kjenne seg igjen uansett hvor mange ganger de har vært der...)











Så det skal bli utrolig gøy å reise hjem på ferie til Bergen med ny linse i kofferten!
Så til alle jeg skal treffe; Jeg skal knipse deg!!

lørdag 17. oktober 2009

Hjerte mot høsten

I dag har det vært en fantastisk flott høstdag her på Sørlandet, og Grimstad er intet unntak. Vindstille, skyfri himmel, kaldt, men kan fortsatt kjenne at solen varmer. Perfekt høstdag! Så i dag har jeg prøvd å lage noen fine høstkranser, siden bladprosjektet ikke ble så bra..
Med hagesaks og høye støvler bar det opp i skauen, og tre kranser ble det av det!




En til hoveddøren, en til terrassedøren og en til porten. Den første gikk så greit at jeg ville lage flere. Jeg må innrømme at det ble noen stygge ord underveis, for nr to var rimelig kranglevoren og nr tre var jeg så innbitt på at skulle bli noe av at jeg nærmest banket den på plass. Tough love!
Inngangspartiet nå:


En gammel sinkbøttesak som egentlig aldri har fått gjøre noe nytte for seg, holder nå på tørkede strå som jeg plukket rett bak huset. Synes de pynter så fint, det er noe med fargen i sånne strå som jeg liker utrolig godt!


Og en liten pikehånd som bare måtte ta på ;)


Trappen har vært litt oversett etter sommeren, men i dag måtte jeg rydde bort noen potter som sto der, og hentet frem en gammel stige jeg laget i fjor en gang. Med litt lys på så ble det riktig så koselig der ute, og den gamle kransen jeg bandt og spraymalte også i fjor, fikk plutselig litt nytte for seg igjen ;)



Det har vært en god dag her, med alle hjemme, slappet av og jeg har fått ordnet masse med prosjekter! Har til og med rukket å male siste strøket på sjenken min i garasjen, i morgen skal den få komme inn!! Gleder meg til det, den blir kjempeflott! Men det gjenstår jo en god del, den skal tapetseres, pusses litt på og få litt lasurolje. Dessuten har jeg oversett hyllene og skuffene inni, de må jo også males.. Jaja, kjekt å ha noe å gjøre!
Uansett; en god kopp kaffe i finværet kan ikke undervurderes ;)


Ha en fin kveld, og en flott søndag!

torsdag 15. oktober 2009

Telys og kråkereir

Mørket kommer tidlig nå, og jeg er ikke særlig tøff i mørket. Men det er noe utrolig koselig med vindstille kvelder, stjerneklar himmel og lys i lyktene i treet!
Treet er så dødt som det kan bli, etter at min kjære skulle være snill å flytte det en halv meter lenger inn på plenen, bort fra et bed, fordi det ramlet ned hele tiden. Problemet var at det var i blomst..
Jeg hadde jo funnet et slepetau og bundet det opp med, ikke pent, ikke praktisk, men treet holdt seg oppe og var levende.
Treet mitt ser nå ut som ett dårlig planlagt kråkereir, men har fått en funksjon som lyktetre i stedet!


Ha en fin kveld ;)

onsdag 14. oktober 2009

Ikke en furusjenk med speil

Men det var det en gang. Og den var mørkbeiset. Jeg fikk den av min gode nabo, og har vært uunværlig på badet vårt i 2.etasje! Der er nemlig ingen bademøbler.. Vel, jeg malte den hvit for noen år siden, tok bort toppen med skuffer og speil, og nå har jeg endelig fått kjøpt lasurolje! Så den har blitt pusset på, smurt inn med oljen og tørket bort overflødig. Jeg synes den ble kjempefin! (Mørkt lys på badet...)





I garasjen står en høy sjenk og blir malt, har ett strøk igjen på den. Den skal også bli shabby, og tenkte å tapetsere bakplaten i den. Gleder meg til den blir ferdig, og skal såklart legge ut bilder av den når den er klar!

Ha en super kveld ;)

En god tur

I helgen dro vår lille familie til Lyngdal, og badeland var det store målet. I alle fall for Snups på 5! Vi bodde på Rosfjord Strandhotell, og jeg ble så overrasket! Jeg hadde ikke forventet at det skulle være så fint der i det hele tatt, men det var virkelig en vakker plass! Selv med bare en overnatting, så føler jeg vi gjorde så mye, men med så mye ro og avslapping at jeg kom hjem igjen med senkede skuldre og ro i sjelen. Deilig!
Hotellet ligger i strandkanten, har flott lekeplass og ligger 150 m fra badeland. Jeg anbefaler det :)

Kameraet mitt var med, og jeg har, pga min gode venninne Kirsti i KSfoto, oppdaget at jeg er pent nødt til å kjøpe meg macrolinse! Fikk låne hennes noen timer på søndag, men de bildene skal jeg vise siden.. Disse er tatt med min trauste linse, men synes bildene ble fine likevel! (selv om det nå ikke er det samme å ta bilder lenger! Må ha, bare må ha! )










torsdag 8. oktober 2009

Pyntede flammer

Jeg har sett så mange flotte fyrstikkesker rundt på ulike blogger, og dette vil jo selvfølgelig jeg også ha!
Så i kveld har jeg prøvd, og resultatet kunne nok vært bedre, så dette skal jeg prøve igjen! Jeg vil gjerne prøve med søte bilder på, og jeg fikk idè om å lage med navn og som da kan bli koselige venninnegaver. Så nå er det frem med scrappeutstyret igjen, og begynne å lage!
Dette er jo bare en prøve, men slik ser altså dagens test ut.. (limet er ikke helt tørket, og jeg må nok dille litt mer på denne for å få den slik jeg vil.. :) )
























I morgen må jeg nok innom Tante Pose i Arendal og få takk i englebilder å bruke, de er så fine! Og med litt stempelpute på så blir det nok supert!

Ha en fin kveld ;)

onsdag 7. oktober 2009

En plan er ikke alltid god

Jeg leser rundt i mange flotte blogger, og på Balke gård fikk jeg en kjempegod idè! Hun hadde laget en type "høstpyramide" av blader tredd på ståltråd. Da tenkte jeg at jeg ville prøve det samme, bare at det skulle bli en krans! Tenk så utrolig flott det må bli med en stor krans full av fargefulle blader fra høsttrærene!
Vel.. For det første tar det  l i t t  mer tid enn de 10 minuttene jeg tenkte det ville ta. Dessuten fant jeg ikke de helt store trærene med store og flotte blad. Også fant jeg ut at jeg kom til å trenge utrolig mange blader! Og langt om lenge fant jeg også ut at jeg trenger tykkere blomstertråd, sånn at ikke kransen ser ut som en skvist o...
Vel, sta som et esel, jeg snurret nå sammen "kransen", og den skal jaggu meg få henge ved døren en stund!
Så om du vil prøve, så husk tykk blomtertråd, god tid og litt store trær :) Send meg gjerne bilde om du får det til! Her er i alle fall bilde av min, og om ikke annet, så er i alle fall fargene fine!


mandag 5. oktober 2009

En rolig kveld

Det pleier jo strengt tatt å være rolig her om kveldene, men i dag var det ekstra deilig. Noen dager er litt slitsomme, da er det godt å kunne finne roen sammen hjemme og bare nyte de få timene kvelden gir. Lys, fyr i peisen, musikk på radioen, god kveldsmat og et halvt glass vin.














Må vise de fine bollene jeg kjøpte på Ikea! Jeg har ikke vært på Ikea på mange år, kun en gang etter vi flyttet til Sørlandet, faktisk. Så jeg koste meg maks når jeg var der, og disse bollene her var nye visstnok, kostet rundt 15 kr stk og er helt geniale! Gjett om jeg skal ha fler! Fargen var nydelig også, og de kan brukes til alt fra suppe, frokostblanding, chips, godteri, servere...













Også må jeg bare vise koppen jeg ikke klarte å gå forbi! 20 kr og ikke vakker, men budskapet sier akkurat det jeg mener, for jeg har nemlig verdens beste farfar! Han er en god skrue, og det er vel ingen jeg flirer så godt med i tlf som når jeg snakker med han! Desverre bor jeg så altfor langt unna til at jeg får besøkt han så ofte jeg gjerne vil, men med denne koppen som jobbkopp, så har jeg han litt i nærheten hele tiden :) Er den ikke søt? (og sånne kopper er forøvrig de beste koppene å drikke av!)
















Ha en koselig kveld ;)

søndag 4. oktober 2009

Søndag og sånn

Det er høst i Grimstad. Den en gang så varme hagen min har trekt løvteppe på seg og faller sakte men sikkert inn i drømmeland og håper på tidlig vår. Da er det innedag for oss! Så da har vi tegnet litt i dag, og jeg må øve på "krusseduller", så her er dagens. Kjenner at den kan videreutvikles en hel del, så kanskje den får ramme på seg en dag? Man vet jo aldri...
Legger ved noen bilder av den nye klokken min (Ikea) og noen "karafler" som jeg har funnet på bruktbutikken. (den bak til venstre fant jeg ut at har vært noe boblesåpe i en gang, og den lille foran er egentlig korken. Synes de var søte, så de får lov til å stå..)
Etter å ha sett rundt i fantastiske blogger i dag, så har jeg lyst til å begynne å sy også. Lappeteppe er målet, men da må man gjerne kunne litt mer enn bare å sy rett frem? Vi får se...






Ha en fin kveld, og håper på en flott uke :)

lørdag 3. oktober 2009

En liten venn

Det føles som evigheter siden, når jeg ser singlet, solskinn og gresshopper, likevel er det bare rundt to uker siden min lille Snups på 5 år fant en gresshoppe spankulerende over hellene i hagen. Hun løp og fant et glass til den, men fant ut at den stakk jo ikke av så fort, den måtte nok like henne ganske så godt, mente hun.
Stor var den også, og Snups hadde det så gøy med den! Helt til pusen kom... Han ville nemlig leke, såklart!
Det var en streng snuppe som bar pusen inn..






Denne lille krabaten holdt Snups opptatt lenge, men til slutt måtte vi slippe den løs. Da gikk vi en liten tur, og hørte mange andre gresshopper. Det var nok familien dens, så da kunne vi sette den ned der! En liten tåre falt fra kinnet da gresshoppen utrolig nok vinket til henne, før hun snudde seg og vi gikk hånd i hånd hjem igjen. Kveldens tegning ble en gresshoppe og en liten jente med tårer på kinnet. Og en til jente som skårte fotballmål, da... :) Det er helt utrolig hvor inspirerende en 5 åring kan være! Barn har ett fantastisk syn på ting, og jeg skulle ønske jeg kunne se ting på deres måte mye oftere enn hva jeg klarer!

Kjøkkenet!

Da har det vært stille fra meg en stund, ble syk og har vært litt fraværende rett og slett! Men nå er jeg tilbake! Så da tenkte jeg å vise kjøkkenet vårt, som vi pusset opp i mai i fjor. Litt før og etter-bilder er på sin plass! (ikke noe superkvalitet på bildene, desverre..)
Før:

Og Etter:





Litt av en forandring! Det tok mye tid, men akk så mye bedre det ble! Som du ser så er dette rett etter vi var ferdig, og nå er det mer "innbodd". Men lysene mangler fortsatt, guri så jeg trenger en elektriker snart!! Skal få tatt noen nye bilder snart, med tavleveggen og nye klokka :)